
آزمون داوری
بهکارگیری افراد فاقد صلاحیت، خود یک نوع بیاحتیاطی و بیمبالاتی است و مسئولان مسابقات باید در انتخاب داوران واجد شرایط و با صلاحیت و دارای تخصص، دقت کافی داشته باشند. دلیل این موضوع، آن است که اگر بر اثر عدم صلاحیت داور، خساراتی به ورزشکاران وارد شود، مسئول جبران خسارت و پیامدهای آن خواهند بود. بر این اساس شخص داور باید از فدراسیون مربوط به آن رشته ورزشی، دفترچه، حکم یا کارت داوری داشته باشد.

در رشتههای مختلف ورزشی تعداد داوران متفاوت است. به عنوان مثال، بر اساس قوانین و مقررات داوری کبدی، مسابقات با حضور یک سرداور، دو داور، یک منشی و دو دستیار اداره میشود همچنین بر اساس مقررات ورزشهای باستانی و کشتی پهلوانی، ترکیب هیأت داوران شامل رئیس تشک، یک قاضی و یک داور خواهد بود.
در بیشتر رشتههای ورزشی، ورزشکاران ملزم به استفاده از برخی وسایل و تجهیزات ورزشی هستند که به موجب مقررات مربوطه تعیین شده است. ناقص بودن، نامرغوب بودن یا غیرمجاز بودن این وسایل و تجهیزات، ممکن است موجب صدمه به ورزشکاران شود که در این صورت داوران مسئول خواهند بود چرا که از وظایف اصلی و مهم داوران، بازدید و بازرسی از وسایل ورزشی قبل از برگزاری مسابقات ورزشی است. در حقیقت، داور زمانی باید اجازه استفاده از تجهیزات و لوازم ورزشی را صادر کنند که از سلامت و ایمنی آنها اطمینان کامل حاصل کرده باشد. این موارد میتواند شامل زمین، تشک، پیست، استخر، توپ، اسباب ورزشی و امثال آن باشد. برای مثال در رشته ورزشی شنا داور باید به کیفیت آب از جهت کدر بودن، آلوده بودن و بوی نامطبوع آب استخر توجه داشته باشد و در صورت مشاهده این موارد از ورود ورزشکاران به داخل آب جلوگیری کند.
در مقررات بینالمللی بسکتبال، به این موضوع اشاره شده که پایه میله بسکتبال باید جهت جلوگیری از برخورد بازیکنان و مجروح شدن آنها دارای حفاظ و ایمنی کامل باشد. داور باید قبل از شروع مسابقه، از طریق بازدید از امکانات، این موضوع را احراز کند که وسایل مذکور از شرایط ایمنی مناسبی برخوردار است یا خیر و سپس برای شروع مسابقه، تصمیم لازم را اتخاذ کند. همچنین در ورزشهایی مثل ژیمناستیک که استفاده از اسباب و وسایل، در آن نقش اساسی دارد و هرگونه عیب و نقص فنی در آنها میتواند به صدمات غیرقابل جبرانی منتهی شود، وظیفه مراقبتی داوران اقتضا میکند که در بازدید آنها حساسیت بیشتری نشان داده شود تا از وقوع حادثه در اثر نقص اسباب جلوگیری شود.